Monday 24 April 2017

MI MAGGI MAMAK Kegemaran Hafizi Hamizan

MAGGI Goreng Mamak

Cubalah sendiri menu yang paling digemari bila makan di restoran mamak. Kini boleh dinikmati di rumah.

Bahan-Bahan

1 paketMAGGI® Kari 2-Minit
1 telur
UNTUK KUAH
10 mlSos Cili MAGGI®
15 mlSos Tomato MAGGI®
10 mlKicap Pekat
UNTUK PERENCAH
3 ekorudang
30 gdaun sawi
30 gtomato, dipotong baji
30 gtauhu yang telah digoreng
5 gMAGGI® CukupRasa™
UNTUK HIASAN
1limau, dipotong separuh

Cara Memasak

1. Di dalam periuk, toskan MAGGI® Kari 2-Minit dan letak ke tepi.
2. Kemudian, panaskan minyak di dalam kuali.
3. Pecahkan telur di dalam kuali, masukkan Sos Cili MAGGI®, Sos Tomato MAGGI® dan Kicap Pekat.
4. Masukkan mi dan Serbuk Perencah MAGGI. Seterusnya masukkan udang, daun sawi, tomato dan tauhu. Akhir sekali, taburkan MAGGI CukupRasa.
5. Kacau mi sehingga semuanya sekata. Anda akan mendapat menikmati telur yang kecil-kecil pada mi. Udang akan mengambil masa 4-5 minit untuk masak.
6. Bila MAGGI® Goreng Mamak sedia untuk dihidang, letakkan bersama limau di dalam pinggan.

No comments:

Post a Comment