MAGGI Goreng Mamak
Cubalah sendiri menu yang paling digemari bila makan di restoran mamak. Kini boleh dinikmati di rumah.
Bahan-Bahan
1 paket | MAGGI® Kari 2-Minit |
1 telur | |
UNTUK KUAH | |
10 ml | Sos Cili MAGGI® |
15 ml | Sos Tomato MAGGI® |
10 ml | Kicap Pekat |
UNTUK PERENCAH | |
3 ekor | udang |
30 g | daun sawi |
30 g | tomato, dipotong baji |
30 g | tauhu yang telah digoreng |
5 g | MAGGI® CukupRasa™ |
UNTUK HIASAN | |
1 | limau, dipotong separuh |
Cara Memasak
1. Di dalam periuk, toskan MAGGI® Kari 2-Minit dan letak ke tepi.
2. Kemudian, panaskan minyak di dalam kuali.
3. Pecahkan telur di dalam kuali, masukkan Sos Cili MAGGI®, Sos Tomato MAGGI® dan Kicap Pekat.
4. Masukkan mi dan Serbuk Perencah MAGGI. Seterusnya masukkan udang, daun sawi, tomato dan tauhu. Akhir sekali, taburkan MAGGI CukupRasa.
5. Kacau mi sehingga semuanya sekata. Anda akan mendapat menikmati telur yang kecil-kecil pada mi. Udang akan mengambil masa 4-5 minit untuk masak.
6. Bila MAGGI® Goreng Mamak sedia untuk dihidang, letakkan bersama limau di dalam pinggan.
No comments:
Post a Comment